Οριακή μείωση -μετά από έξι μήνες συνεχούς ανόδου- σημείωσε το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο μειώθηκε σε 4,61% έναντι 4,63%-4,68% που πρόσφερε τους τελευταίους έξι μήνες.

Το ελληνικό δημόσιο ζητούσε σήμερα να δανειστεί 1 δισ. ευρώ, προσέλκυσε προσφορές 2,7 δισ. και τελικώς θα αντλήσει 1,3 δισ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,61%. Οι συνολικές προσφορές ύψους 2,701 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,70 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, στις 12μ.μ.

Από τον ΟΔΔΗΧ σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook