Ο Νικολά Σαρκοζί θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ, από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διεξάγει ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες προεκλογική εκστρατεία χωρίς να το δηλώνει, επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμά του καθώς ο κύριος αντίπαλός του, ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, είναι το φαβορί προηγούμενος με διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος ελπίζει έτσι να \”κλέψει\” τη δημοσιότητα από τον Ολάντ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα μια μεγάλη δημόσια συγκέντρωση, τη δεύτερη του είδους, στη γενέτειρά του, τη Ρουέν (βορειοδυτική Γαλλία).

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σαρκοζί θα ακολουθήσει την Πέμπτη μια μεγάλη περιοδεία στην επαρχία, στο Ανεσί (κεντροανατολική Γαλλία), πριν από την πραγματοποίηση μιας πρώτης μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης την Κυριακή στη Μασσαλία. Η υπουργός Οικολογίας Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ θα είναι η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Σαρκοζί, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην προεδρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook