Μεγάλη «κινητικότητα» υπάρχει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Χανίων τα τελευταία 24ώρα με αφορμή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που αγγίζει τα όρια του παραλόγου αλλά και του παράτυπου.

Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται εντός της ημέρας αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω απόφαση έχει σταθεί η αφορμή για την ρήξη στις σχέσεις του δημάρχου Χανίων με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Ωστόσο, παρόλο που η απόφαση είναι παράτυπη, θεωρείται σχετικά ανούσια και εκτιμάται ότι η βασική αιτία της ρήξης είναι άλλη.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης φαίνεται ότι θέλει να πάρει τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης, αφού με βάση τα οικονομικά του Δήμου, ο μόνος τρόπος για να εκτελέσει έργα και να παρουσιάσει «έργο» μέχρι τις δημοτικές εκλογές, είναι μέσα από την ΔΕΥΑΧ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος Χανίων έχει ζητήσει ή θα ζητήσει την παραίτηση της Χρυσούλας Χατζηδάκη, προκειμένου  ο ίδιος από απλό μέλος στο Δ.Σ. να αναλάβει  την θέση του Προέδρου και να πάρει υπό τον  απόλυτο έλεγχο του την Δημοτική Επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσούλα Χατζηδάκη, ανέλαβε ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής, τον Νοέμβριο του 2019, μετά από πρόταση του Δημάρχου και με την 699/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο θέμα μένει να πάρει θέση ο επικεφαλής της παράταξης «Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά», με την οποία είχε εκλεγεί ως δημοτική σύμβουλος  η Χρυσούλα Χατζηδάκη και που λογικά θα στηρίξει την δημοτική του σύμβουλο, σε όλη αυτήν την αναταραχή.

Αυτό αποτελεί μονόδρομο για τον Ευτύχη Δαμιανάκη, γιατί από την μία έχει χάσει σε αξιοπιστία μερίδα των ψηφοφόρων του μετά την συνεργασία του με την παράταξη του Δημάρχου, ενώ αν φύγει η κα. Χατζηδάκη από την θέση της Προέδρου της ΔΕΥΑΧ, θα αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό η παράταξή του.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις μέσα στην ημέρα, καθώς το πρωί συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook