φωτο αρχείου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ και όλα όσα εκτυλίχθηκαν παραπέμπουν σε εποχές 1980. Σε μία σύντομη διαδικασία, που δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και επί της ουσίας δεν έγινε το Διοικητικό Συμβούλιο, με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ζήτησε την παραίτηση της Χρυσούλας Χατζηδάκη χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση του. Μάλιστα, ως πλήρη επιβεβαίωση των όσων δημοσίευσε νωρίτερα το flashnews.gr, αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το «τιμόνι» της πιο δυνατής Δημοτικής Επιχείρησης, με προφανή στόχο να οδηγηθεί στις εκλογές, χειριζόμενος προσωπικά το θέμα, με τα ανάλογα πολιτικά οφέλη που θα προκύψουν.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη αρνήθηκε να παραιτηθεί, αφού ο Δήμαρχος δεν παρουσίασε κάποια αιτία στο αίτημα του.


Μετά την άρνηση της κας Χατζηδάκη να παραιτηθεί ακολούθησαν αντιδράσεις μελών του Δ.Σ. που δήλωσαν άτυπα ότι θα παραιτηθούν και αποχώρησαν. Με αυτό τον τρόπο βάζουν στον πάγο τη λειτουργία της επιχείρησης και παράλληλα παίρνουν και την ανάλογη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία των Χανίων, αφού βάζουν πιο πάνω τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Παναγιώτη Σημανδηράκη απέναντι στα συμφέροντα των Χανιωτών.


Να σημειωθεί ότι φαινομενικά, αφορμή για όλα αυτά ήταν μια απόφαση του ΔΣ που αφορούσε στην επιλογή ορκωτού λογιστή και ενώ υπήρχαν 3 προσφορές, ο Δήμαρχος δεν ήθελε να επιλεγεί η οικονομικότερη πρόταση, σε αντίθεση με την νομοθεσία που ορίζει ότι πρέπει να επιλεγεί η πιο οικονομική. Μάλιστα για το θέμα είχε αποφασίσει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέροντας ότι πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία της πιο οικονομικής προσφοράς. Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις, ίσως να πάρει και νέα έκταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook