Σε εξέλιξη βρίσκονται αναπτυξιακά προγράμματα του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στην Κρήτη, ειδικά στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, με το ποσοστό στα Χανιά να φτάνει το 30%. Εντωμεταξύ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξουν νέα προγράμματα που θα έχουν σχέση με την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων και στα οποία θα μπορεί να ενταχθεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων της Κρήτης είναι επιλέξιμο για το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι προσπάθειες των Επιμελητηρίων του νησιού ευοδώθηκαν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επιλέξιμων επιχειρήσεων, παρόλα αυτά συγκριτικά με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα η Κρήτη ακόμα υπολείπεται.

Σε ερωτήματα που αφορούν τόσο στα τρέχοντα όσο και στα επικείμενα αναπτυξιακά προγράμματα καθώς και στις αιτήσεις που αφορούν στο μεταφορικό ισοδύναμο κλήθηκαν να απαντήσουν σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απόψε, στελέχη του ΕΒΕΧ και της Αναπτυξιακής Κρήτης, με στόχο τη συστηματική προώθηση και αποτελεσματική διαχείριση των ευρωπαϊκών κοινοτικών πόρων προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα στελέχη της Διοίκησης της Αναπτυξιακής Κρήτης, με επικεφαλής τους τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αριστείδη Φραγκάκη, αφού παρουσίασαν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες και τις χρηματοδοτικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η χανιώτικη οικονομία και οι επιχειρήσεις της, στη συνέχεια ανέπτυξαν αναλυτικά το περίγραμμα και τη στόχευση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε τομείς στρατηγικής προτεραιότητας, όπως η Αναβάθμιση Επιχειρήσεων, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης, ο Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός και ο Τουρισμός.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook