φωτο αρχείου (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τους επικίνδυνους ελιγμούς τουρκικής ακταιωρού, η οποία πλησιάζει σκάφος του Λιμενικού Σώματος κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και καταδεικνύει το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η Άγκυρα στο Αιγαίο.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, και τι βίντεο, δείχνει την ακταιωρό να κάνει κινήσεις που δείχνουν πρόθεση εμβολισμού του ελληνικού σκάφους. Μάλιστα, σε αυτό φαίνονται οι άνδρες του Λιμενικού να πυροβολούν στον αέρα.

Το βίντεο έδωσε στο δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατία», και αποτυπώνει καρέ – καρέ το κίνδυνο που προκαλούν οι τουρκικές προκλήσεις, για ένα ατύχημα που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Το χρονικό

Το σκάφος του λιμενικού βρισκόταν σε αποστολή προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε 3 τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που είχαν μπει στα ελληνικά ύδατα. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ είδε το τουρκικό να κατευθύνεται προς το μέρος του. Οι άνδρες του πληρώματος παρακολουθούσαν με ψυχραιμία τις κινήσεις των Τούρκων, μη παρεκκλίνοντας από τον στόχο τους. Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, αλλά πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Με κάθε κύκλο που έκαναν οι Τούρκοι, πλησίαζαν και πιο πολύ το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Πάνω στο ελληνικό σκάφος οι άνδρες είχαν πάρει στα χέρια τους τα αυτόματα και είχαν ακροβολιστεί στην πρύμνη του και περίμεναν τις κινήσεις των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει.

Οι τρεις Ελληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους και έβλεπαν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν το ελληνικό σκάφος να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του. Αυτή η ψυχραιμία του άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν στο τιμόνι ήταν αρχικά ο λόγος που δεν έγινε ατύχημα.

Τι δήλωσαν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας στο OPEN

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που επικαλείται ο Μίλτος Σακελλάρης, δήλωναν στο OPEN το «βίντεο αποδεικνύει το μένος που έχουν οι Τούρκοι κατά του Λιμενικού Σώματος». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντίστοιχα περιστατικά προκαλούν οι Τούρκοι σχεδόν κάθε βδομάδα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook