Πυρκαγιά κατέκαψε ολοσχερώς ένα συγκρότημα φυλακών στην Ονδούρα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 357 ατόμων, στην πλειονότητά τους τροφίμων που εγκλωβίσθηκαν στα κελιά τους, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Η Ονδούρα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο, σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ και συχνές είναι οι στάσεις και οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη αντιπάλων συμμοριών μέσα στις φυλακές της-τις γνωστές ως «μάρας», που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και γοργά επεκτάθηκαν σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Το γραφείο της εισαγγελίας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 357 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ στις φυλακές της Κομαγιάγουα, σε απόσταση 75 χλμ.. από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

Η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως μία από τις χειρότερες σε φυλακές στη Λατινική Αμερική και πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πολλοί κρατούμενοι απανθρακώθηκαν μέσα στα κελλιά τους.

Στρατιώτες, αστυνομία και πολλοί συγγενείς κρατουμένων έζωσαν σχεδόν αμέσως τη φυλακή της Κομαγιάγου, στην οποία εκρατούντο πάνω από 800 άνθρωποι-πολλοί περισσότεροι από τη χωρητικότητά της.

Η τοπική πυροσβεστική τόνισε πως οι δυνάμεις της συνάντησαν εμπόδια κατά την προσπέλαση στη φυλακή εξαιτίας πυρών που δέχθηκαν. Ωστόσο, ο διευθυντής της διεύθυνσης φυλακών Ντανιέλ Ορεγιάνα δήλωσε πως στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα δεν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

«Έχουμε δύο πιθανές υποθέσεις. Είτε ότι ένας από τους κρατουμένους έβαλε φωτιά στο στρώμα του, είτε ότι σημειώθηκε κάποιο βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά», δήλωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook