Για απαράδεκτα «σκηνικά» που διαδραματίστηκαν σε φοιτητική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης κάνουν λόγο τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Χυδαίες φρασεολογίες και συκοφαντίες, όπως αναφέρουν, εκτοξεύτηκαν από μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων ενώ όταν τους ζητήθηκε να απολογηθούν για τη στάση τους αυτή το αρνήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε

Σήμερα η Ενωτική Πρωτοβουλία απέδειξε για πολλοστή φορά το πώς αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και τον διάλογο. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων -που οργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρυτανικής Αρχής- τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας επί δυόμιση ώρες επιτίθονταν σε εκλεγμένα μέλη μας στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων με χυδαία φρασεολογία και συκοφαντίες. Μάλιστα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΜΠΔ και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν δίστασε να προβεί σε άσεμνη χειρονομία προς την Πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου ΜΠΔ. Όταν του ζητήθηκε επανειλημμένως τόσο από την ίδια αλλά και τον ίδιο τον Πρύτανη να ζητήσει συγγνώμη, εκείνος αρνιόταν πεισματικά, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε.

Ευθύνες για όλο αυτό επιρρίπτονται και στην ΠΚΣ η οποία αντί να καταδικάσει το γεγονός τήρησε σιγή ιχθύος δείχνοντας ανοχή σε μία ακραία σεξιστική συμπεριφορά. Δυστυχώς, μία εξαιρετική πρωτοβουλία δεν απέδωσε καρπούς με ευθύνη και των δύο παραπάνω δυνάμεων που φρόντισαν να δείξουν για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα τους.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε τέτοιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές -που πλέον αποτελούν τον κανόνα και όχι εξαίρεση σε αυτόν- οι οποίες δεν έχουν καμία θέση σε έναν χώρο δημοκρατίας και διαλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook