Οι πρώτες δύο επανασυνδέσεις ρεύματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο. Σε δύο περιπτώσεις,  στην Αγία Σοφία (Μασταμπά) και στου Μπεντεβή, τοπικές επιτροπές και αλληλέγγυοι πολίτες και ηλεκτρολόγοι, μετά από έκκληση των ιδιοκτητών σήκωσαν τους διακόπτες του κομμένου ρεύματος. 

Η μία περίπτωση αφορά επαγγελματικό χώρο που δεν είχε πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων (ενώ είχε πληρωθεί η αξία του ρεύματος) ενώ η δεύτερη αφορά κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, της οποίας οι ένοικοι δεν είχαν πληρώσει το\” χαράτσι\” με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ασανσέρ, κοινόχρηστο φωτισμό κτλ.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους με σχετική τους ανακοίνωση \”χαιρετίζουν την πρωτοβουλία των τοπικών επιτροπών και των πολιτών στις γειτονιές και δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του επαχθούς μέτρου. \”

Μάλιστα μέσω της ανακοίνωση τους \”προειδοποιούν τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και τον εργολάβο που πραγματοποιεί τις διακοπές, ότι ο αγώνας των Ηρακλειωτών μπαίνει πλέον σε νέα φάση.\” Τονίζουν επίσης πως \” θα μας βρουν μπροστά τους εφόσον επιλέγουν να λειτουργούν ως εντολοδόχοι του μαύρου μετώπου της Τρόικας και του Μνημονίου.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, αγώνας για την πλήρη απόσυρση του χαρατσιού.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook