Την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουν τον πρώτο προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας θα έχουν τα Χανιά από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου 2012, με την διοργάνωση να διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ήδη στο \”Cretan Cycling Challenge\”, όπως θα ονομάζεται η φετινή διοργάνωση, έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών από διαφορετικές χώρες, με ποδηλάτες μεταξύ άλλων από Βραζιλία, Καναδά, Αϊτή, Μάλτα, Αυστραλία, Νότια Αφρική και άλλες χώρες. 
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί ότι η Κρήτη και τα Χανιά αποτελούν ιδανικό μέρος για έναν ποδηλάτη. Στις 25 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, ενώ δύο ημέρες αργότερα (27/5) ο αγώνας αντοχής. 
Θα διοργανωθούν επιπλέον δύο αγώνες, ο πρώτος που θα έχει την επωνυμία \”The Challenge Experience\” απόστασης 59 χλμ., και ο δεύτερος την \”Young Challenge\” και θα αφορά μικρά παιδιά μικρότερα των 5 ετών έως και παιδιά 12 ετών.
Στον αγώνα έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Steffen Wesemann, που ήταν 16 χρόνια επαγγελματίας ποδηλάτης και τα περισσότερα χρόνια αποτελούσε μέλος της ιστορικής ομάδας της Telekom και της T-Mobile. Ακόμα έχει νικήσει 49 αγώνες με μεγαλύτερες επιτυχίες του την πρωτιά στο Ronde van Vlaanderen 2004 και τις 5 συνολικές νίκες στο γύρο της Ειρήνης.
Στο Πίστα Παρκ στη Λιμνούπολη έχει οριστεί η περιοχή εκκίνησης-τερματισμού, με σκοπό να διασφαλιστεί ευρύχωρη κίνηση για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.
Αρκετοί είναι οι χορηγοί που έχουν στηρίξει από τώρα τη διοργάνωση, ανάμεσα στους οποίος και η ΑΝΕΚ LINES.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook