Παρά τις όποιες επιφυλάξεις ή διαφοροποιήσεις που είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι, πλέον φαίνεται να συμφωνούν ότι  ψυχρή εισβολή αναμένεται να ξεκινήσει στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τα βόρεια της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεκταθεί μέχρι και στα νότια.

Ειδικά και σε ότι αφορά στην Κρήτη – σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις –  τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Κυριακής και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Βασικά χαρακτηριστικά θα είναι οι ασθενείς έως μέτριοι βοριάδες, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά που δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά συνεχείς χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές .

Χαρακτηριστικό του ψύχους που θα επικρατήσει είναι το ότι η θερμοκρασία ακόμη και στις πόλεις στις παραλιακές περιοχές δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 6-7 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως επειδή – έως τώρα – οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το πρωί – μεσημέρι της Κυριακής , καλό θα ήταν όσοι σχεδιάζουν μια βόλτα σε ορεινές περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ενδεικτικοί είναι οι χάρτες χιονόπτωσης από το Poseidon system οι οποίοι εκδόθηκαν το πρωί της Παρασκευής (3/2).

Χιονοπτώσεις Κυριακή 5/2 (στις 8:00 – 14:00 – 20:00)

Χιονοπτώσεις την Δευτέρα 6/2 (5:00 – 14:00 – 20:00)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook