Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 η ΔΕΥΑΒΑ, στο κτίριο της Διοίκησης στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, οι οραματιστές αλλά και θεμελιωτές της Επιχείρησης. Οι άνθρωποι που στα πρώτα «βήματά» της ύψωσαν το «ανάστημά» τους ώστε σήμερα, με τη δημιουργία νέων και των εξυγχρονισμό των παλαιότερων υποδομών, οι δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν νερό ύδρευσης σε επάρκεια και ποιότητα αλλά και να προστατεύεται το θαλάσσιο περιβάλλον που συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρίσταντο ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης,  τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒΑ καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ νομού Χανίων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης μετά τις προσφωνήσεις προχώρησε στην απονομή των ευχαριστιών στους κ. κ. Κοτσιφάκη Ιωάννη, Τσαγκαράκη Γεώργιο, Σταματάκη Εμμανουήλ, Μπομπολάκη Νικόλαο και Ροσμαρή Εμμανουήλ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ κ. Μαυρογένης Ευτύχης σε σχέση με τα τιμώμενα πρόσωπα ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΑ ομόφωνα αποφάσισε να ευχαριστήσει τους  κ.κ. Κοτσιφάκη Ιωάννη πρώην Δήμαρχο Πλατανιά πρωτεργάτη της εμπνευσμένης δημιουργίας της ΔΕΥΑΒΑ για τις τελέσφορες προσπάθειες χωροθέτησης του Βιολογικού και τη συνολική στήριξη του στην ΔΕΥΑΒΑ στα πρώτα της βήματα & Τσαγκαράκη Γεώργιο, πρώην Δήμαρχο Πλατανιά και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ, για την αμέριστη στήριξη που παρείχε στα πρώτα βήματα της κατασκευής του εργοστασίου της Ε.Ε.Λ και στην αρχική λειτουργία του Βιολογικού, καθώς για την καθολική στήριξή του στην συνολική λειτουργία της ΔΕΥΑΒΑ, τον πρώην Δήμαρχο Νέας Κυδωνίας και Πρόεδρο του Διαδημοτικού Οργάνου Σταματάκη Εμμανουήλ και τους πρώην Δημάρχους Βουκολιών Μπομπολάκη Νικόλαο και Κολυμβαρίου Ροσμαρή Εμμανουήλ για την αμέριστη στήριξη τους στα πρώτα βήματα της ΔΕΥΑΒΑ και κατά την αρχική λειτουργία της Εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμηθεί και ο εκλιπών πρώην Δήμαρχος Κολυμβαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, η οικογένεια του οποίου παρέλαβε τις ευχαριστίες.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος τόνισε «έχουν παρέλθει δεκαοκτώ έτη από τις ιστορικές αποφάσεις των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Γερανίου, Κοντομαρίου και ακολούθως  των σχηματισθέντων Δήμου Πλατανιά – Βουκολιών – Νέας Κυδωνίας – Κολυμβαρίου με τις οποίες συστάθηκε η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βορείου Άξονα αποτελούμενη από τους παραπάνω Δήμους και δεκαέξι έτη (Μάρτιος 2007) από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το έργο σε πλήρη λειτουργία. Στόχος του Βιολογικού η προστασία της αειφορίας του περιβάλλοντος και στα πλαίσια της υγιούς ανάπτυξης του τόπου μας. Η ανάπτυξη των έργων υποδομής, η επέκταση των δικτύων (άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης) η διασύνδεση των αγωγών και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου της υποδομής με μεγάλα έργα προχωρώντας και σε ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί μόνιμη επιδίωξη του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης ανέφερε ότι «συνεχίζουμε με το έργο της επέκτασης του Βιολογικού και ανάκτησης μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των παραγόμενων υδάτων για τις ανάγκες της άρδευσης. Με την υλοποίηση περαιτέρω εμβληματικών έργων όπως: Η νέα υδρομάστευση στα Λεχανιά και το εργοστάσιο Διύλισης, ο νέος αγωγός Κολενίου Κολυμβαρίου, οι νέοι  αγωγοί Φουρνέ – Μεσκλά και Φουρνέ Αλικιανού τα νέα δίκτυα ύδρευσης Καράνου, Ορθουνίου, Ασκορδαλού, οι νέες Δεξαμενές, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και η τηλεμετρία οδηγούν την ΔΕΥΑΒΑ  σε άλλα επίπεδα. Ταυτόχρονα η θεσμοθέτηση του κοινωνικού τιμολογίου για τις ευάλωτες ομάδες και η καθιέρωση πλαισίου ρυθμίσεων οφειλών αποδεικνύουν ότι η ΔΕΥΑΒΑ διακρίνεται από ευαισθησία ως προς τις ανάγκες της κοινωνίας μας».

Ο κ. Μαυρογένης συνέχισε λέγοντας ότι «Παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες (οικονομική κρίση, πανδημία και ενεργειακή επιβάρυνση) η ΔΕΥΑΒΑ, έχει καταφέρει να παραμένει δημοσιονομικά υγιής υλοποιώντας έργου συνολικού προϋπολογισμού είκοσι έξι (26) εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει σε δανεισμό με το ύψος των συνολικών εσόδων και κατά συνέπεια και του προϋπολογισμού είναι αυξημένο σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγούμενου έτους που οφείλεται στη συστηματική προσπάθεια είσπραξης των βεβαιωμένων και των οφειλομένων. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας τις προσπάθειές μας. Διοίκηση, εργαζόμενοι και συνεργάτες όλοι μαζί σαν γροθιά πάμε την ΔΕΥΑΒΑ ένα βήμα πιο μπροστά».

Τέλος στην εκδήλωση χαιρέτησε και το μέλος της ΔΣ της ΔΕΥΑΒΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών.  Να σημειωθεί πως στην πίτα υπήρχαν 4 τυχερά “φλουριά” που αντιστοιχούν το καθένα σε πενθήμερη άδεια για τους τυχερούς εργαζόμενους από το ΔΣ της ΔΕΥΑΒΑ και σε 100 ευρώ έκαστο από τον σύλλογο ξενοδόχων.

Ναπολέων Σαραντίδης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook