Ποινές ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου σε ζευγάρι που κατηγορούνταν για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχίατρου, το Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την 29χρονη Κουβανή, πρώην σύζυγο του θύματος, και τον συνομήλικο αρραβωνιαστικό της, οι οποίοι κρίθηκαν ομοφώνα ένοχοι για τις σε βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ψυχίατρος βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έφερε συνολικά δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Κατά τη διάρκεια των προανακριτικών και ανακριτικών απολογιών τους, οι δύο κατηγορούμενοι διαφοροποίησαν αρκετές φορές τη στάση τους κι αυτό διότι άλλοτε η γυναίκα αναλάμβανε την ευθύνη της στυγερής πράξης κι άλλοτε ο άντρας.

Τελικά το δικαστήριο στην απόφασή του έκρινε ότι η Κουβανή ήταν αυτή που μαχαίρωσε τον ψυχίατρο κι ότι ο αρραβωνιαστικός της έσπευσε να «αποτελειώσει» το θύμα. Είχε προηγηθεί, πάντως, συνάντηση του διαζευγμένου ζευγαριού στο αυτοκίνητο του 58χρονου, όπου καβγάδισαν για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού τους. Ο 29χρονος παρακολουθούσε τη συνάντηση από απόσταση μέσα σε δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για πολύ βαθιές μαχαιριές που δέχθηκε το θύμα κι ότι αυτές δεν μπορούσαν να προκληθούν από γυναίκα.


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook