Να ακυρώσουν την αναδρομική φορολόγησή τους (από το 2010) ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τέσσερις εταιρείες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων μέσω Internet αλλά και η Ενωση Τυχερών Παιγνίων Εξ Αποστάσεως.

Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της από 13.12.2011 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, με την οποία υπάγονται σε φορολογικό καθεστώς οι εταιρείες παροχής στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

Ειδικότερα, προβλέπεται φορολόγηση εταιρειών του ηλεκτρονικού τζόγου αναδρομικά από το 2010, όπως και των κερδών των παικτών από τον τζόγο του Internet με συντελεστή 10%.

Οι εταιρείες αυτές φορολογούνται σε ποσοστό 30% επί του μικτού κέρδους, όπως επίσης φορολογούνται και με τις γενικές περί φορολογίας εισοδήματος διατάξεις. Επίσης, υποχρεούνται να καταβάλλουν για μία διετία πίσω (2010-2011) φόρο 30% επί των μικτών κερδών τους.

Οι εταιρείες που προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν την ακύρωση του νέου νομοθετικού καθεστώτος είναι οι: Remote Gambling Association (Λονδίνο), και οι εταιρείες WHG (International) Limited (Γιβραλτάρ), Hillside (New Media) Limited (Αγγλία), Hillside (Gibraltar) Limited (Γιβραλτάρ) και Betfair Counterparty Services Limited (Μάλτα).

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook