Τελευταία ενημέρωση 21.40

Μέχρι στιγμής λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρας που πλήττει και την Κρήτη αποφασίστηκε από τους Δήμους να μείνουν κλειστά και την Τρίτη τα παρακάτω σχολεία:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

  • Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες. Επίσης, με δεδομένο την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι, αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) ¨Ειρηναίος Γαλανάκης¨ για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων.
  • O δήμος Καντάνου Σελίνου ανακοίνωσε τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.
  • Ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι παρατείνεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Σε ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου θα παραμείνουν «Κλειστά όλα τα σχολεία και αύριο 07-02-2023 στον Δήμο Αποκορώνου». Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. ΑΔΑ: 9Ρ2ΘΩΨΤ-Χ68.
  • Παρατείνεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων: Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου και Γυμνάσιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων.
  • Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

  • Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

  • Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Κλειστά και την Τρίτη 7/2 τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας. Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα παραμείνει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στον Πανασό. Για τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
  • Στον δήμο Αρχανών Αστερουσίων το Δημοτικό Αχεντριά δε θα λειτουργήσει λόγω της δυσκολίας πρόσβασης εξαιτίας ομίχλης και παγετού που πιθανότατα θα έχει σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες. Απαλλάσσονται  της υποχρεωτικής παρουσίας και οι μαθητές, κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αχεντριά που φοιτούν σε άλλα σχολεία της επικράτειας του Δήμου.  Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.  Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
  • Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

  • Ο Δήμος Οροπεδίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων στον Δήμο της Ιεράπετρας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας λόγω του ψύχους που επικρατεί, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι, καθώς πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους οι μαθητές οι προερχόμενοι από άλλους Δήμους και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κακοκαιρίας και ο μηχανισμός του Δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook