Στην αποκάλυψη ότι το 2011 απολύθηκαν 400 τελωνειακοί υπάλληλοι για πειθαρχικούς λόγους, προχώρησε σήμερα στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με τη λαθρεμπορία καυσίμων και αναφερόμενος ειδικά στην ερώτηση περί της εξυγίανσης της τελωνειακής υπηρεσίας ο κ. Οικονόμου τόνισε πως τον παρελθόντα χρόνο απολύθηκαν 400 τελωνειακοί υπάλληλοι για πειθαρχικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών τα έσοδα από τα τελωνεία το 2011 σε σχέση με το 2010 ήταν αυξημένα κατά 3,4%, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, παρά την αυξανόμενη ύφεση, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,5%.

Ειδικότερα για τα πρόστιμα του ΗΦΑΙΣΤΟΣ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε την πρότασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να καλέσει σε ακρόαση την Ομοσπονδία των βενζινοπωλών για να εκθέσουν το πρόβλημα ώστε να αντιμετωπιστεί, ενώ για το σύστημα εισροών εκροών στα βενζινάδικα δήλωσε ότι εντός του 2012 θα έχει επεκταθεί η λειτουργία του στο σύνολο των πρατηρίων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook