Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 σελινόριζα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτας σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκά φασόλια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φασολάκια
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού μικρά ζυμαρικά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.

Βήμα 2

Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, τα φασόλια, τα φασολάκια, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το θυμάρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με μαϊντανό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και παρμεζάνα, αν θέλετε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook