Τουλάχιστον οκτώ μικροί μαθητές στη Δυτική \’Οχθη σκοτώθηκαν  όταν το σχολείο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με ισραηλινό φορτηγό, σε μια απότομη και ολισθηρή λόγω της βροχής διασταύρωση μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας, κοντά σε εβραϊκό οικισμό.

Το ισραηλινό φορτηγό έπεσε σε σχολικό σε δρόμο της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αστυνομίας Ιτζάτ Σαΐντ. Μετά τη σύγκρουση το σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε και πήρε φωτιά. Σε 40 ανέρχονται οι τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ επιβεβαίωσε το τροχαίο. \”Οκτώ με δέκα παιδιά είναι νεκρά. Όλα τα θύματα είναι παιδιά\”, είπε αναφέροντας ότι μεγάλη δύναμη της αστυνομίας έχει σταλεί στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου και διεξάγει έρευνα.

Ισραηλινά και παλαιστινιακά ασθενοφόρα και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο σημείο του τροχαίου. Οι πυροσβέστες άρχισαν να ανασύρουν τα πτώματα από το σχολικό. \”Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παραπάνω\”, είπε ο νοσηλευτής Σαλόμ Γκαλίλ στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook