Πιστεύω ότι όποιο νεσεσέρ και αν άνοιγα θα έβρισκα μέσα ένα concealer. Σωστό ή λάθος πάντως είναι από τα top προϊόντα στο οπλοστάσιο καλλυντικών μιας γυναίκας.

Το concealer είναι μια συμπυκνωμένη μορφή βάσης με μεγάλη περιεκτικότητα σε χρωστική.

Δουλειά του είναι να καλύψει μαύρους κύκλους, σκιές κάτω από τα μάτια, τοπικά να εφαρμοστεί σε σπυράκια ή σε κηλίδες.

Υπάρχουν διαφορετικά concealers και διαφορετικές αποχρώσεις κάποιες μάλιστα που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Το υγρό concealer είναι ένα ευέλικτο προϊόν που δουλεύεται εύκολα. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και θα το βρεις συνήθως σε σωληνάριο με σφουγγαράκι ή και χωρίς. Σχημάτισε ιδανικά ένα ανεστραμένο τρίγωνο και δες αμέσως το βλέμμα σου να φωτίζει.

Μην πέσεις στην παγίδα και πάρεις πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση αλλά αγόρασε ένα concealer κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σου.

Το concealer σε μορφή στικ είναι αρκετά παχύ και προσφέρει υψηλή κάλυψη. Το αρνητικό είναι ότι αν δεν έχει λιπαρή υφή μπορεί να σπάει και να δημιουργούνται λεπτές γραμμές.

Η λύση είναι πολύ καλό blending και φυσικά το μυστικό είναι η καλή ενυδάτωση των ματιών.

Τα κρεμώδη concealers σε βαζάκια χρειάζονται σφουγγαράκι και καλό ταμπονάρισμα. Επίσης μια διάφανη πούδρα θα βοηθήσει να στρώσει καλύτερα και να σβήσει τις γραμμές που μπορεί να εχει δημιουργήσει η compact μορφή του.

Ενώ οι κοινοί θνητοί συνηθίζουν να ξεκινούν με το concealer οι make up artists απλώνουν πρώτα το foundation και μετά προχωράνε στο concealer.

Έτσι βλέπεις ακριβώς που και πόσο concealer χρειάζεσαι. Άλλωστε πια το χρησιμοποιούν και για λείανση ρυτίδων και για φώτισμα.

Πέρα από την προφανή χρήση του concealer μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να σταθεροποιήσεις το κραγιόν σου βάζοντας το σαν βάση ή διορθώνοντας το περίγραμμα, αναδεικνύοντας το χρώμα.

Μπορείς να κάνεις κοψίματα με ένα πιο σκουρόχρωμο concealer πχ για να μικρύνεις τη μύτη. Το concealer είναι εύκολα γιατί δημιουργεί λεπτές γραμμές και έχεις ακρίβεια. Σβήνει τις ρινοπαρινιακές ρυτίδες όταν το τοποθετείς πάνω τους.

Μπορεί να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος στο make up σου άμα πχ σου έχει ξεφύγει το eyeliner. Τέλος μην ξεχνάς ότι είναι ο απόλυτος σύμμαχος στο cut crease.

Για να κλειδώσεις το concealer σου χρειάζεσαι μια διάφανη πούδρα (setting powder) για να δημιουργήσεις το μαγικό αόρατο πέπλο ώστε να μείνει αναλλοίωτο το look σου.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook