Παρά το γεγονός, ότι δεν κατάφερε να κερδίσει επιτροπή και κοινό, καθώς δεν προκρίθηκε στους 7, ο Έλληνας τενόρος «κέρδισε» τις εντυπώσεις τόσο για το τραγούδι του, όσο και για το παρουσιαστικό του. Το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, ο 29χρονος συνδέθηκε με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της όταν τον είδε. Η παρουσιάστρια του «Super Κατερίνα» άρχισε να τον ρωτά διάφορα πράγματα προκειμένου να τον γνωρίσει λίγο καλύτερα.

«Καλέ τι ωραίο παιδί. Γεια σου Βασίλη. Βασίλη, πόσο χρονών είσαι; 29, τι να σε κάνω; Τι ζώδιο είσαι; Βασίλη, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τραγούδι σου αλλά, πως δε σε έχω δει τόσο καιρό;» ρωτούσε χαμογελώντας.

Τότε ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στον καλλιτέχνη να αφήσει το τηλέφωνό του στην παραγωγή, με την παρουσιάστρια να απαντά: «Ποτέ, δεν κάνω τέτοια πράγματα να στείλω εγώ πρώτη, αλλά, αν θες μπορείς να πάρεις τον δικό μου αριθμό».

Ποιος είναι ο Βασίλης Κούρτης

Μπορεί να συστήνεται στο ευρύ κοινό τώρα, με αφορμή την υποψηφιότητά του για τη Eurovision, αλλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ο 29χρονος από τη Λάρισα δεν είναι άγνωστος.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασσικό τραγούδι, με δασκάλα τη σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου, σε ηλικία 12 ετών, παρακολουθώντας, ταυτόχρονα, μαθήματα πιάνου. Ωστόσο, οι μουσικές του εμπειρίες δεν σταματούν εκεί, καθώς ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο, ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές του, στο αντικείμενο που αγαπά.

Με μια γρήγορη ματιά στο προφίλ του στα social media, βλέπει κανείς βίντεο από συνεργασίες που έχει κάνει με ένα από τα μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως ο Μάριος Φραγκούλης.

Οι συνεργασίες του και ο Μάριος Φραγκούλης

Εντούτοις, το βιογραφικό του είναι ακόμη πιο πλούσιο, αφού περιλαμβάνει συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, την Καμεράτα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, αλλά και παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική, ο ίδιος απάντησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι: «Ξεκίνησαν όλα από το σχολείο και άκουσα και τον Μάριο Φραγκούλη να τραγουδά όταν ήμουν στα 10. Τότε είπα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω. Μία κουβέντα του Γιάννη Μαρκόπουλου στον μπαμπά μου που του είπε “Ο γιος σας είναι γεννημένος για αυτό” βοήθησε».

Το «όχι» στα talent shows

Όπως έχει αποκαλύψει σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε, του έχει ζητηθεί φορές να μπει σε talent show και όχι μία φορά. Παρόλα αυτά, ο ίδιος είναι αντίθετος στο να λάβει μέρος σε κάποιο μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο «κίνδυνος» με την εξωτερική του εμφάνιση

Ο Βασίλης Κούρτης έχει σχολιάστεί θετικά, εκτός από τις φωνητικές του ικανότητες και για το παρουσιαστικό του. Ήδη δύο από τις φαν του είναι γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης. Εκτός από την Κατερίνα Καινούργιου, ο τενόρος εντυπωσίασε και τη Μαρία Μπακοδήμου, η οποία εξέφρασε στο «Γεια σου» πόσο της άρεσε σαν παρουσία.

Σχετικά με αυτό, ο ίδιος είχε απαντήσει σε συνέντευξη στο περιοδικό GALA: «Δεν το περίμενα, να σου πω την αλήθεια, και χάρηκα πολύ με την αντίδρασή της στο άκουσμα της συμμετοχής μου. Δεν γνωρίζω τη Μαρία Μπακοδήμου προσωπικά, αλλά πάντα έτρεφα υψηλή εκτίμηση για την πορεία, το ήθος και το class που εκπέμπει μέσα από την παρουσία της στην ελληνική τηλεόραση. Την ευχαριστώ πολύ» και πρόσθεσε: «Εμένα δεν μου ακούγεται και τόσο περίεργο το να συμμετέχει ένας τενόρος. Είναι ένας μουσικός διαγωνισμός με τεράστια ποικιλία όσον αφορά τα είδη και τα στυλ μουσικής – νομίζω πως δεν υπάρχουν περιορισμοί. Καταλαβαίνω τον ενδοιασμό που ίσως κάποιοι έχουν, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα που τελικά θα παρουσιάσουμε», είχε τονίσει.

Αναφορικά με την εικόνα του, ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει: «Σίγουρα στον χώρο μας μια καλή εμφάνιση είναι προτέρημα, με τον κίνδυνο βέβαια κάποιος να σταθεί μόνο εκεί και να μη δώσει την απαραίτητη προσοχή στην ουσία του πράγματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook