Σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας προχωράει ο δήμος Χανίων με την προτροπή για συμμετοχή των πολιτών.

Μπροστά σε αυτή τη βιβλική καταστροφή ο δήμος Χανίων δραστηριοποιείται και πάλι ζητώντας την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όχι όμως τρόφιμα μακρά διαρκείας από τους Χανιώτες. Η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα. Όσα είδη συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στην συνέχεια στις γειτονικές χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη μίλησε για την ανάγκη συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους αναφέροντας αναλυτικά πως θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας να κάνουμε το χρέος μας στους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους που βιώνουν την καταστροφή από τον φονικό σεισμό, έμειναν άστεγοι και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Αποφασίσαμε να μαζέψουμε είδη πρώτη ανάγκης στις αποθήκες μας στην Ρεγγίνα τις επόμενες ημέρες. Τα είδη που θα συλλέγουμε θα είναι υπνόσακοι, κουβέρτες, παπλώματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τρόφιμα μακράς διαρκείας δεν θα συγκεντρώνονται. Η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι καθημερινά. Εκτός από Σάββατο και Κυριακή. Σε περίπτωση που η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη θα εξετάσουμε να γίνει συγκέντρωση ειδών και το Σάββατο.

Ο δήμαρχος Χανιών από την πλευρά του ανέφερε ότι «παρακολουθούμε σοκαρισμένοι αυτή τη βιβλική καταστροφή που συνέβη μετά τους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία και στη Συρία. Οφείλουμε να βοηθήσουμε και για ακόμα μια φορά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν αυτή τη καταστροφή. Προχωράμε άμεσα στην συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Τις επόμενες μέρες στις αποθήκες της Ρεγγίνα θα γίνει η συγκέντρωση των ειδών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook