Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε μία φυλακή στην κεντρική Νιγηρία και απελευθέρωσε περίπου 200 κρατούμενους. Ένας δεσμοφύλακας σκοτώθηκε, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μία επίσημη πηγή.

«Ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων επιτέθηκε στη φυλακή Κότον Κάρφε χθες το βράδυ, έριξε εκρηκτικά στην πύλη και άνοιξαν πυρ» δήλωσε η Χαντίζα Αμίνου, εκπρόσωπος της διοίκησης του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας Κόγκι.

«Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και ένας από τους άνδρες μας σκοτώθηκε. Οι ένοπλοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τούς δεσμοφύλακες και απελευθέρωσαν 199 κρατούμενους» πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της πόλης αποδίδουν την ευθύνη για την επίθεση στη φυλακή στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Περίπου είκοσι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στη φυλακή. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να ρίξουν την πύλη της φυλακής και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δεσμοφύλακες. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη Μπόκο Χαράμ» σημείωσε ο Ισιάκα Γιακούμπ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας δημοσιογράφος από την περιοχή δήλωσε από τη μεριά του ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε μηχανές, κάτι που συνηθίζουν τα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν εξαπολύουν επιθέσεις.

Το Σεπτέμβριο του 2010 η Μπόκο Χαράμ είχε επιτεθεί σε μία φυλακή στην πολιτεία Μπάουσι, με αποτέλεσμα να αποδράσουν περισσότεροι από 700 κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook