Άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών διεκδικούν οι δήμαρχοι των Χανίων που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πλατανιά και γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Μαλανδράκη.

Με αφορμή και τη λήξη της παράτασης στο τέλος του μήνα, της μεταφοράς των μαθητών η οποία είχε δοθεί από το ΚΤΕΛ, μετά από συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων των περασμένο Δεκέμβρη, στη σημερινή συνάντηση ξανασυζητήθηκε το θέμα, και με δεδομένο το ότι δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη οι δήμαρχοι των Χανίων τονίζουν όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης μεταξύ άλλων οτι:

-εμμένουν στη θέση τους για δημόσια μεταφορά των μαθητών και δεν συμφωνούν με καμία καταβολή επιδόματος για τη μετακίνηση τους

-ζητούν να δοθεί μια νέα παράταση μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και μετά να συζητηθεί το κόστος της μεταφοράς μεταξύ των ΚΤΕΛ και της πολιτείας

-ζητούν τροποποίηση της ΚΥΑ που δημιουργεί προβλήματα στη διάρκεια των διαγωνισμών και στον τρόπο προσδιορισμού του κόστους

και τέλος ζητούν επανεξέταση του ζητήματος στο κατά πόσο μπορεί η μεταφορά των μαθητών να είναι επιπέδου Περιφερειακής Ενότητας,  με δεδομένο ότι τα δρομολόγια υπερκαλύπτουν όμορους δήμους . Με αυτό τον τρόπο ενδεχομένως σημειώνουν οι δήμαρχοι, να προέκυπτε μείωση του κόστους και αύξηση της λειτουργικότητας των δρομολογίων με γνώμονα πάντα την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει πως με δεδομένο τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων \”είναι αυτονόητη και αναγκαία η μεταφορά των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν σχολεία και να μην μεταφέρουμε τους μαθητές.\”

Η συγκεκριμένη θέση των δήμαρχων των Χανίων θα μεταφερθεί στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο, στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρξει κάποια λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς οι πιέσεις προς την ηγεσία του Εσωτερικών είναι έντονες.

Πάντως από την πλευρά τους οι δήμαρχοι των Χανίων σημειώνουν πως αν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου δεν λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα τότε θα υπάρξει εισήγηση στο Δ.Σ της ΠΕΔ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook