Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα των κτηρίων που έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι μετά τους δύο σεισμούς στην Τουρκία. Τα βίντεο κάτω από τα συντρίμμια προκαλούν σοκ και δέος.

Νεαρό αγόρι παραμένει ζωντανό και παγιδευμένο στα χαλάσματα της πολυκατοικίας που έμενε και έπεσε στην Συρία. Στο βίντεο που δημοσιοποίησε το Al Jazeera το αγόρι προσπαθεί να περιγράψει όσα βιώνει, με τον φόβο να είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό το συναίσθημα κάποιου που το περνά αυτό κάτω από τα συντρίμμια. Όπως βλέπετε είμαι κάτω από τα συντρίμμια. Υπάρχουν περισσότερες από δύο, τρεις ή τέσσερις οικογένειες και οι γείτονές μας. Ας μας βοηθήσει ο Θεός. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Κουνάει» λέει. Την ώρα που τραβάει το βίντεο πέφτουν χαλάσματα, ενώ ακούγονται και φωνές από άλλους παγιδευμένους δίπλα του.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 8.300 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι 5.894 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από την ισχυρή σεισμική δόνηση, ενώ άλλοι 2.470 στη Συρία, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 8.364 νεκρούς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook