create.vista

Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις σταδιακά και να νικήσεις τον πιο ενοχλητικό εχθρό των μαλλιών σου μετά την τριχόπτωση, την πιτυρίδα.

Πώς όμως θα μπορέσεις να γράψεις τον επίλογο σε ένα τόσο επίμονο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τα μαλλιά και τη συνολική σου εμφάνιση;

Αναγνωρίζοντας αρχικά το ίδιο το πρόβλημα: η πιτυρίδα εμφανίζεται με τη μορφή λευκών νιφάδων. Προκαλεί κυρίως ξηροδερμία, έντονη φαγούρα και ερυθρότητα στο δέρμα.

Είναι ό,τι πιο ενοχλητικό μπορεί να συμβεί στα μαλλιά, μετά την τριχόπτωση. Η κληρονομικότητα έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά όχι κύριο.

Το άγχος είναι ένας βασικός παράγοντας, όπως επίσης κάποια ορμονική διαταραχή, αλλά και ο τρόπος που φροντίζεις τα μαλλιά σου, το τι κάνεις ή δεν κάνεις όταν λούζεσαι.

Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να ξεκινήσεις να λούζεσαι σωστά και κατ’ επέκταση να καταπολεμήσεις σταδιακά και να νικήσεις την ενοχλητική πιτυρίδα.

Απόφυγε το συχνό, ακόμα χειρότερα καθημερινό λούσιμο

Όταν λούζεσαι (σχεδόν) κάθε μέρα διαταράσσεις το pH της επιδερμίδας του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα, η οποία όπως προαναφέραμε είναι η πηγή του κακού για τον σχηματισμό των λευκών νιφάδων της πιτυρίδας.

Γύρισε τη βρύση στο χλιαρό

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι το κρύο νερό κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή.

Λάθος.

Στο λούσιμο πρέπει να χρησιμοποιούμε χλιαρό προς ζεστό νερό ώστε να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος, να μην φράσσουν και να επιτυγχάνεται ο σωστός καθαρισμός.

Λούσου με το σωστό σαμπουάν

Το σαμπουάν που χρησιμοποιείς πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, να είναι ένα που δρα κατά της πιτυρίδας.

Στην αγορά θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Γνώμη μας, να επενδύσεις σε ένα προϊόν με φυτική σύνθεση, χωρίς parabens, σιλικόνες και λοιπά συστατικά που επιβαρύνουν τα μαλλιά και το δέρμα.

Χρησιμοποίησε conditioner

Αφού λουστείς με το σαμπουάν, μην αμελείς τη χρήση της μαλακτικής κρέμας, ακόμα κι αν έχεις κοντά μαλλιά.

Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρεις την απαραίτητη ενυδάτωση, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λευκών νιφάδων.

Μία μικρή ποσότητα στο μέγεθος ενός φουντουκιού είναι αρκετή.

Τη χρησιμοποιείς πάντα μετά το σαμπουάν και ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Κλείσε ραντεβού με έναν ειδικό

Επειδή ο πιο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, φρόντισε να μιλήσεις με ένα δερματολόγο για να εκτιμήσει την κατάσταση και να σε κατευθύνει αναλόγως ώστε σε βάθος χρόνου να δώσεις λύση στην πιτυρίδα.

oneman.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook