Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Το δραματικό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ άπαντες στην Κίσαμο τον γνώριζαν σαν μορφή, σαν πρόσωπο, λέγοντας “ο άστεγος”, ουδείς έμαθε ποτέ από πού προέρχεται και για ποιον λόγο κατέληξε σε αυτή την κατάσταση, όντας άστεγος και ανήμπορος γενικά να καλύψει τις ανάγκες του.

Η ταυτότητα του αναζητείται δημιουργώντας ένα μυστήριο που ενδεχομένως να βρει λύση με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο άντρας που πέθανε από παθολογικά αίτια ήταν μεταξύ 50 και 60 ετών, ενώ φέρεται ότι κάπου είχε αναφέρει ότι η καταγωγή ήταν, είτε από τη Σερβία, είτε από τη Γεωργία. Πολλές φορές πήγε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό εκεί, τον περιέθαλψε για διάφορα προβλήματα υγείας που, κατά καιρούς, αντιμετώπιζε, ωστόσο ποτέ κανείς δεν έμαθε περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του. Μια ζωή που σίγουρα θα είχε πολλές δυσκολίες και ενδεχομένως, πολύ πόνο και δυστυχία, αν τουλάχιστον λάβουμε υπόψη πώς αυτός ο άνθρωπος ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κίσαμο.

Είναι επίσης άγνωστο, αν αυτός ο αλλοδαπός είχε συγγενείς και οικογένεια, διότι σίγουρα, αν ισχύει κάτι τέτοιο, ενδέχεται να τον αναζητούν.

Ο δήμος Κισάμου πάντως σε κάποιες περιπτώσεις επεδίωξε να του προσφέρει περαιτέρω βοήθεια, όπως και η Μητρόπολη και άλλοι φορείς, αλλά εκείνος το αρνούνταν, άγνωστο γιατί. Ίσως να μην ήθελε να γίνει βάρος, ίσως να μην ήθελε να αποκαλύψει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του… Ποιος ξέρει…

Θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Έφυγε από τη ζωή άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ζώντας σε μια μικρή κοινωνία που όλοι τον γνώριζαν, αλλά κανείς δεν τον ήξερε…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook