Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ευσταθίου η ίδρυση του κόμματος της Δήμητρας Λιάνη, το οποίο θα λέγεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ.

Θα είναι δε, «αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου» με στόχο «να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές».

Αρχηγός του κόμματος θα είναι η Δήμητρα Λιάνη αλλά το μοντέλο της διοίκησης, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Ευσταθίου, θα είναι διαφορετικό, με διευθυντική ομάδα στην κεφαλή.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου για την ίδρυση του κόμματος της Δήμητρας Λιάνη
«Σήμερα ανακοινώνεται ίδρυση κόμματος, το οποίο οριοθετείται ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές.

Ωστόσο αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση.
Το κόμμα άλλωστε δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα.

Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες.
Σήμερα θα παρουσιαστεί και η προγραμματική διακήρυξη».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook