Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης & η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν ημερίδα µε θέμα: «Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Επιμελητήριο Χανίων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ

Εισαγωγικό σημείωμα για την ημερίδα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού γενικότερα ή ειδικότερα η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, εξελίσσεται σε κυρίαρχο θέμα της αγοράς εργασίας καταδεικνύοντας την δυστοκία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην αναζήτηση και στελέχωση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας, ενώ καταγράφει και την στρέβλωση της αγοράς.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και κυρίαρχο στους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής, των κατασκευών, των επιχειρηματικών υπηρεσιών, του εμπορίου.

Αυτό θα είναι εφεξής και το μεγάλο ζήτημα στην ελληνική οικονομία και η χώρα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ένα σημαντικό πρόβλημα με το εργατικό της δυναμικό, το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει αρνητικά και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια, με ευθύνη της πολιτείας, της εργασιακής παιδείας, της οικογένειας, της νοοτροπίας, της εισδοχής στην οικονομία των ξένων, το επιστέγασμα της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης από την Ελλάδα σ’ όλο τον κόσμο, της εξάλειψης της επαγγελματικής κατάρτισης, της πολιτικής των επιδομάτων και όχι την προτροπή στην εργασία, κατά συνέπεια δημιούργησαν, στρεβλώσεις στην όλη σχέση εργασία – οικονομία.

Σκοπός της ημερίδας είναι η εκκίνηση ενός ανοιχτού διαλόγου χωρίς προκαταλήψεις για μια νέα στρατηγική για την εργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook