Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες που αγνοούνται από τη Δευτέρα στην Τουρκία, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχει και η ελληνική αποστολή. Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν στην περιοχή της Αντιόχειας και έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους έχουν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν.

Ο Γιώργος Αντύπας είναι Έλληνας και η σύζυγός του κατάγεται από τη Συρία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ξεκίνησε ήδη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων. Η ελληνική αποστολή είχε υποβάλει σχετικό αίτημα για έρευνα στα χαλάσματα.

Εάν κι οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν στο ενδεχόμενο ο Γιώργος Αντύπας και η Νίντα Αντύπα να ήταν την ώρα του σεισμού στο σπίτι τους, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που προσεύχονται και ευελπιστούν να πρόλαβαν να βγουν από το διαμέρισμα και πλέον – για οποιοδήποτε λόγο – αδυνατούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους.

Οι διασώστες που έχουν ανασύρει τις προηγούμενες ώρες τέσσερα άτομα ζωντανά από το κτίριο που υπήρχε το διαμέρισμα των Ελλήνων, συνεχίζουν τις έρευνες τους στα χαλάσματα.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί διασώστες ψάχνουν για επιζώντες στο σημείο που κάποτε βρισκόταν η πολυκατοικία, ενώ τώρα είναι μια άμορφη μάζα από μπάζα και συντρίμμια.

Αυτό είναι το σημείο που επικεντρώνονται οι έρευνες:

Η κόρη του ζευγαριού μίλησε στην τηλεόραση του Open και είπε: «Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6όροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. “Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές».

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», σημειώνει.

Όπως τονίζει «ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία».

Σημείωσε πως έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι, ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση λέγοντας: «Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook