Την απαγόρευση της κάνναβης από τη διάσημη συνοικία του Άμστερνταμ με τα «κόκκινα φανάρια» αποφάσισαν οι δημοτικές αρχές της ολλανδικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου.

Οι νέοι νόμοι ανακοινώθηκαν χθες και στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο Άμστερνταμ που διαμαρτύρονται εδώ και αρκετούς μήνες για την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες, όπως μεταδίδει το BBC.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τους νέους νόμους, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Ακόμη, η παλιά συνοικία της πόλης δεν θα είναι προσβάσιμη στους νέους επισκέπτες μετά τη μία το πρωί και οι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής θα πρέπει να σταματούν στις 3 τα ξημερώματα.

«Η ατμόσφαιρα γίνεται τρομερή, κυρίως τις νυχτερινές ώρες», δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

«Πολλοί βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και κινούνται επί ώρες στους δρόμους της πόλης σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ενοχλούνται και να χάνουν τον ύπνο τους», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πώληση αλκοολούχων ποτών απαγορεύεται ήδη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα σε καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη διάσημη περιοχή των κόκκινων φαναριών, γνωστή ως «De Wallen».

Στο πλαίσιο των νέων νόμων, οι πωλητές θα πρέπει, επίσης, να βγάζουν από τις βιτρίνες τους τα αλκοολούχα ποτά στη διάρκεια αυτών των ημερών.

H πώληση αλκοόλ απαγορεύεται ήδη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα σε καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη διάσημη περιοχή. Στο πλαίσιο των νέων νόμων, οι πωλητές θα πρέπει, επίσης, να απομακρύνουν εντελώς τα αλκοολούχα ποτά από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το Άμστερνταμ είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν στην πόλη για τα καφέ με κάνναβη.

Οι καφετέριες πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, το δημοτικό συμβούλιο της ολλανδικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι θα εξετάσει επίσης την απαγόρευση του καπνίσματος στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, πριν δύο χρόνια, η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα, είχε εκφράσει την επιθυμία των αρχών να μεταφερθεί το ερωτικό κέντρο κάπου πιο απομονωμένα.

«Οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ θα θέσουν προς ψήφιση το επίμαχο σχέδιο με σκοπό να γίνει η «κάθαρση» του κέντρου της πόλης έτσι ώστε το Άμστερνταμ να προσελκύει «καλύτερης ποιότητας τουρίστες»», είχε δηλώσει, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Επιπλέον, είχε υποβάλει τα σχέδιά της για να απομακρύνει εκτός από τους οίκους ανοχής και τα coffee shops, τα οποία πωλούν κάνναβη.

Πριν από την πανδημία της νόσου Covid-19, το Άμστερνταμ μπορούσε να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως καθώς αποτελούσε δέλεαρ η ακμάζουσα νυχτερινή ζωή και τα καφέ και μπαρ που πωλούν κάνναβη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook