Δάκρυα στα μάτια όλων φέρνει η ιστορία της μικρής Άγια που γεννήθηκε στα χαλάσματα του φονικού σεισμού στο Χαλέπι της Συρίας. Η μητέρα της γέννησε ενώ ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τη χώρα.

Η μικρή Άγια – το όνομά της σημαίνει θαύμα στα αραβικά– βρέθηκε από τους διασώστες ούσα ακόμα συνδεδεμένη με τη μαμά της μέσω του ομφάλιου λώρου. Όλη της η οικογένεια, η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια της σκοτώθηκαν μετά τον σεισμό.

Το θαύμα της Άγια έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και, όπως αναφέρει το BBC, χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να την υιοθετήσουν.

Το νεογέννητο κοριτσάκι είναι, προς το παρόν, στο νοσοκομείο. «Έφτασε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, κρύωνε και μόλις που ανέπνεε» λέει ο Hani Marouf, ο παιδίατρος που έχει αναλάβει τη φροντίδα της.

Τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Τα βίντεο από τη διάσωση της Aya έγιναν viral στα social media. Ένας άνδρας καταγράφηκε να τρέχει μακριά από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, κρατώντας ένα μωρό μέσα στη σκόνη.

Ο Khalil al-Suwadi, ένας μακρινός συγγενής που ήταν παρών στη διάσωσή της, πήγε το νεογέννητο στον Dr Marouf στην Αφρίν.

Τώρα, χιλιάδες άνθρωποι στα social media ζητούν πληροφορίες για να υιοθετήσουν την Άγια.

«Θέλω να την υιοθετήσω και να της προσφέρω μια καλή ζωή» γράφει κάποιος. «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί… αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες» είπε ένας παρουσιαστής από το Κουβέιτ.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν τη μικρή Aya.

Ο ίδιος έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Άγια: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου» λέει.

Προς το παρόν, η σύζυγός του τη θηλάζει μαζί με τη δική τους κόρη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook