Τελευταία ενημέρωση 14:03

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ επί της λεωφόρου Συγγρού πήγαν στις 11 το πρωί οι διαγραφέντες από το ΛΑΟΣ βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Εξερχόμενοι των γραφείων της ΝΔ και μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσαν ότι προσχώρησαν στο κόμμα της ΝΔ.

Τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές έδρες τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στο υπουργείο Μεταφορών ως εξωκοινοβουλευτικός.

Οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ αντικαθίστανται από τους Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και την Β\’ Αθηνών, αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ.Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης χαρακτήρισαν τη ΝΔ «μοναδική αξιόπιστη δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και γιαυτό χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία» τόνισε ο Αδ.Γεωργιάδης.

«Πρέπει να απαντηθεί εάν θα υπάρξει μια αξιόπιστη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη που να μπορεί από την μία μεριά να κοιτάξει τους εταίρους και να διαβεβαιώσει ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και από την άλλη τους πολίτες ότι θα έρθει η ανάπτυξη που τόσο περιμένουν. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς πήραν με μεγάλο πολιτικό κόστος δύσκολες αποφάσεις» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογικές περιφέρειες που ήταν υποψήφιοι με τον ΛΑΟΣ. Ειδικότερα, ο Μ.Βορίδης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής και ο Αδ.Γεωργιάδης στη Β\’ Αθηνών.

Ο Αδ.Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης ψήφισαν υπέρ του νέου Μνημονίου, αντίθετα με τη γραμμή του Γ.Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τον ΛΑΟΣ.

Ανακοίνωση απο τον ΛΑΟΣ

Για σχέδιο διεμβολισμού του κάνει λόγο το ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωση του για την προσχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook