Οπαδοί του Κοσόβου έκαψαν, χθες το βράδυ, σημαία της ΠΓΔΜ και φώναξαν προσβλητικά συνθήματα κατά της χώρας, στη διάρκεια αγώνα χάντμπολ στην Πρίστινα μεταξύ των εθνικών ομάδων των ελπίδων του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τουρνουά χάντμπολ για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας που προκάλεσαν στις εξέδρες οι οπαδοί του Κοσόβου, ο αγώνας διεκόπη προσωρινά για μισή ώρα και συνεχίστηκε ύστερα από προτροπές των διοργανωτών του Κοσόβου για να σταματήσουν τα συνθήματα κατά της ΠΓΔΜ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμφανιστεί αναφορές σε ιστοσελίδες ότι οπαδοί του Κοσόβου προετοιμάζονταν να δημιουργήσουν «καυτή ατμόσφαιρα», εξαιτίας των αντιαλβανικών συνθημάτων που φώναζαν εν χορώ οπαδοί της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάνμπολ ανδρών που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στη Σερβία και στο οποίο η ΠΓΔΜ κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν ενταθεί τα επεισόδια διεθνοτικού χαρακτήρα σε γήπεδα, σε αγώνες μεταξύ αλβανικών ομάδων και ομάδων από την ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook