Mειωμένο ήταν χθές από επιχειρηματίες του Ηρακλείου το ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης  για τις μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις  «Τζέρεμι» .Τραπεζικά στελέχη δήλωσαν ότι αναμένεται να είναι μεγαλύτερη της επόμενες ημέρες, όταν ο κόσμος θα ενημερωθεί καλύτερα.

«Αναγνωρίζουμε τις καλές προϋποθέσεις του υπουργείου για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες, αρκεί να το δείξει αυτό έμπρακτα, με την αποδοχή των προτάσεων που θα γίνουν από μέρος των επιχειρήσεων», σημειώνει ο κ. Μανόλης Σφυρής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ)

Το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοϊδρυθείσες (δηλαδή να μην λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια).

Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 – 72 μήνες, θα συμπεριλαμβάνει και περίοδο χάριτος, ενώ μειωμένες θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.

Δεύτερο

Για το δεύτερο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Για το τρίτο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για επενδύσεις στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook