Ο διαπολιτισμικός διάλογος, η διαδημοτική συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών αλλά και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των κοινωνιών είναι ορισμένοι από τους σκοπούς που θα εξυπηρετήσει η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Gangi που βρίσκεται στην Περιφέρεια του Παλέρμο της Σικελίας.

Η συνεργασία μεταξύ των Δήμων εγκαινιάζεται με αφορμή το ευρωπαϊκό διακρατικό σχέδιο ανταλλαγής νέων με τίτλο «eARTh» μέσα από το οποίο επιδιώκεται επίσης η τόνωση της εξωστρέφειας του Δήμου Χερσονήσου.

Η πρόσφατη συμμετοχή των νέων του Δήμου Χερσονήσου δια του αντιπροσώπου του, κ. Αλέκου Βογιατζάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Gangi του Παλέρμου στη Σικελία, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον υφιστάμενο σχεδιασμό των δράσεων της νεολαίας του Δήμου Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος με τίτλο eARTh οι νέοι αντιπρόσωποι φορέων από τις χώρες: Βουλγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία και Ιταλία είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση τους με σκοπό την άρτια οργάνωση του προγράμματος δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο, για μία εβδομάδα στο Gangi της Σικελίας με τη συμμετοχή 35 νέων. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη συμπεριφορά προς το περιβάλλον.

Για τον Δήμο Χερσονήσου η εν λόγω συνάντηση είχε άλλον έναν σημαντικό σκοπό: την ενεργοποίηση της διαδικασίας αδελφοποίησης με τον Δήμο Gangi, διαδικασία που είχε στο παρελθόν ξεκινήσει μεταξύ των Δήμων Επισκοπής και Gangi αλλά είχε μείνει ανολοκλήρωτη. Τόσο από τον Δήμο Χερσονήσου αλλά και από τον Δήμο Gangi, οι εντυπώσεις από την πρώτη συνεργασία είναι οι καλύτερες ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι διαδικασίες προετοιμασίας της ομάδας νέων που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής που θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο στο Gangi.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook