Σχεδόν 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης, εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι ζητούν αυξήσεις και απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα.

Η συνδικαλιστική οργάνωση GdF κάλεσε τους περίπου 200 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε απεργία, καθώς δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Fraport για την αύξηση των μισθών τους.

Ένας εκπρόσωπος της GdF δήλωσε ότι δεν είναι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για το Σαββατοκύριακο, αλλά επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, αν η Fraport δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η Fraport από τη μεριά της έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις της GdF.

Η συνδικαλιστική οργάνωση είχε κηρύξει στάσεις εργασίας την Πέμπτη από τις 16:00 έως τις 23:00 (ώρα Ελλάδας) και την Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 23:00 (ώρα Ελλάδας). Οι ελεγκτές ζητούν αύξηση στους μισθούς τους καθώς η εργασία τους έχει γίνει πιο περίπλοκη από τον Οκτώβριο οπότε άνοιξε ένας τέταρτος αεροδιάδρομος.

Η Fraport επισημαίνει ότι τα αιτήματα για αύξηση μισθών έως και 70% είναι «ανεύθυνα» και κάλεσε την GdF να συμβιβαστεί.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και το 2011 εξυπηρέτησε περισσότερους από 56 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε αυτό εργάζονται περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι.

Εξαιτίας της στάσης εργασίας ακυρώθηκαν περισσότερες από 280 από τις περίπου 1.300 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, σύμφωνα με τη Fraport, ενώ χθες Πέμπτη είχαν ακυρωθεί 172 πτήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook