Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, συγκλήθηκε για το μεσημέρι του Σαββάτου υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα με περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.

Η σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου γίνεται, ενώ ήδη την Κυριακή το Euroworking group (EWG) ξεκινά την προετοιμασία του κρίσιμου συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση επισπεύδει επίσης το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του Ελληνικού και του προγράμματος «Ήλιος». Το σχετικό νομοσχέδιο, με τις ρυθμίσεις για αυτά τα δύο θέμα, θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Προσερχόμενος, ο υπουργός τόνισε ότι αυτά τα δύο νομοσχέδια έχουν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνουν το σύνθημα ότι μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του Eurogroup, όπως φάνηκε και μετά την τηλεδιάσκεψη του Λ.Παπαδήμου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook