Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει στο βαθμό που το έχει κάνει η Ιταλία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε.

Επέκρινε τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με το δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο οι υπουργοί οικονομικών του Eurogroup αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως τη Δευτέρα. «Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα» είπε.

Ο Β.Σόιμπλε ανακοίνωσε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ. Ο ίδιος προειδοποίησε για την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων. «Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή» είπε.

Ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες του λαού κατά των αυστηρών περικοπών. «Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα» παραδέχθηκε.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Οι χρηματαγορές πρακτικά προσβλέπουν μόνο στη Γερμανία, είπε. Προειδοποίησε δε εκείνους που ανεβάζουν τους τόνους στην παρούσα συζήτηση, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook