Μετά τα «τραγελαφικά» γεγονότα όπου συνέβησαν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας όπου τελικά έφεραν την οριστική αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ και την μη διεξαγωγή του τελικά την Κυριακή στις 5.15 μ.μ όπως είχε ορίσει η Σούπερ Λίγκα , ο ΟΦΗ επιστρέφει στη βάση του την Κυριακή το πρωί για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το παιχνίδι Κυπέλλου όπου ακολουθεί την Τετάρτη με τον Πανσερραϊκό στο «Γεντί Κουλέ».

Όλα αυτά βέβαια που γράφουμε ισχύουν στην περίπτωση που η Σούπερ Λίγκα δεν πάρει την απόφαση να μεταθέσει τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη και να πραγματοποιήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, όπου φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο αυτή την στιγμή μέχρι να ακούσουμε το επόμενο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ

«Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε την εκ νέου αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και κατόπιν νέου ορισμού από τη Super League, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο ΟΑΚΑ».

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

«ΣΧΕΤ:

α) Υπ’ αριθμ. 27 από 17-02-2012 απόφασή σας.
β) Υπ’αριθμ. 1003/1260-β από 17-02-2012 έγγραφό μας.

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, όπως γνωρίζετε, η διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, προσδιόρισε την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων «Α.Ε.Κ.-Ο.Φ.Η», για αύριο Κυριακή 19-02-2012 και ώρα 17:15 στο Ο.Α.Κ.Α.

Επειδή αφενός μεν οι λόγοι που σας γνωρίσαμε με το ανωτέρω έγγραφό μας, εξακολουθούν να υφίστανται και αφετέρου δεν είναι δυνατή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων κατά την τέλεση του εν λόγω αγώνα, καθόσον είναι ήδη δεσμευμένες και διατεθειμένες σε προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις-υποχρεώσεις της ιδίας (συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, λοιπές αθλητικές συναντήσεις κλπ), προτείνουμε για τους ίδιους λόγους, την εκ νέου αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».

Η απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

«Αναβάλλεται μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 27/17-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ορίστηκε εκ νέου από τη Super League, για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και ώρα 17:15.

Οι λόγοι της νέας αυτής αναβολής, καταγράφονται στην εισήγηση της Αστυνομίας, την οποία κάνουμε αποδεκτή, διότι αφ’ ενός εξακολουθούν και υφίστανται τα δεδομένα που οδήγησαν στην χτεσινή απόφασή μας, αλλά και περαιτέρω την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η Αστυνομία δεν είναι σε θέση για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού της, να διαθέσει τις απαραίτητες δυνάμεις για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο ΟΑΚΑ.

Συντρέχουν επομένως άκρως σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης, που επιβάλλουν την παραπάνω αναβολή. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παραπάνω αγώνα, θα καθορισθεί σύμφωνα με το νόμο από τη διοργανώτρια αρχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook