Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που το έχει κάνει η Ιταλία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επέκρινε τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

\”Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα\”, υπογράμμισε, ενώ αναμένεται το πράσινο φως για το πακέτο διάσωσης από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ανακοίνωσε πως θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ και προειδοποίησε για την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων. \”Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή\”, τόνισε.

Εξέφρασε παράλληλα την κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες του λαού κατά των αυστηρών περικοπών. \”Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα\”, παραδέχθηκε.

Αναφερόμενος στη Γερμανία, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, τονίζοντας πως οι χρηματαγορές πρακτικά προσβλέπουν μόνο στη Γερμανία.

Αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προειδοποίησε εκείνους που ανεβάζουν τους τόνους στην παρούσα συζήτηση, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook