Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από 8 έως 12 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Oohh! Leisure Worlds 2023» (πρώην «REISEN HAMBURG») του Αμβούργου, που αποτελεί την πρώτη έκθεση της φετινής παρουσίας της Κρήτης στην γερμανική αγορά, στην οποία πήρε μέρος η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, οι διπλωματούχοι ξεναγοί κα Σοφία Μπαγορδάκη και κα Σεβαστιάννα Σούκη, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τάσος Διαμαντάκης και ο υπάλληλος της Π.Ε. Χανίων κ. Μιχάλης Καλαϊτζάκης.

Μετά την πανδημία, κατά την επανεκκίνηση των γερμανικών τουριστικών εκθέσεων διαπιστώνεται έντονο το ενδιαφέρον του κοινού για το νησί μας για τον σχεδιασμό των διακοπών του, τόσο από νέους επισκέπτες όσο και από επισκέπτες που είχαν ξανακάνει διακοπές στην Κρήτη στο παρελθόν.
Η γερμανική αγορά κατέχει την πρώτη θέση στην Κρήτη, με αριθμό αφίξεων από τη Γερμανία πάνω από 1.200.000 κατά το 2022, και ποσοστό άφιξης 23 % σε σχέση με το 2019 (πριν την πανδημία).

Η Κρήτη είχε εξασφαλίσει εγκαίρως την παρουσία της στη σημαντική έκθεση αυτή ώστε να κρατηθεί ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών. Να σημειωθεί ότι από σχετική έρευνα των διοργανωτών προκύπτει ότι περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών της συγκεκριμένης έκθεσης κάνουν διακοπές περισσότερο από δύο φορές τον χρόνο. Οι επισκέπτες φέτος ήταν 100.000, εκ των οποίων το 8% ήταν επαγγελματίες. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αναπτύσσεται η διοργάνωση είναι ο γενικός τουρισμός, η ποδηλασία, η μοτοσυκλέτα και το caravanning.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ομογένειας, επισκέφτηκε το περίπτερο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Δρ. Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη, η οποία προσφέρθηκε να συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Απόδημου Ελληνισμού και Κρήτης στον τομέα της Οικονομίας και του Πολιτισμού μεταξύ άλλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στην αγορά της Ευρώπης που πρώτη ξεπέρασε το 1.200.000 επισκέπτες το 2022 (με αύξηση της τάξης 23%), η Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε από το Αμβούργο την φετινή της προβολή στη Γερμανία. Η συνέχεια στο Μόναχο, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ φανερώνει την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να χτίσει ένα πρόγραμμα ειδικά πάνω στη γερμανική αγορά, που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2023 όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία κρατήσεων. Υπάρχει μία έντονη επιθυμία για την Κρήτη, Παντού!!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook