Στις πολλές απουσίες που είχε η ομάδα του και στο γεγονός ότι με νεαρούς παίκτες όπως είπε ο Εργοτέλης δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό απέδωσε τα αίτια της ήττα από τους «πράσινους» ο Νίκος Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την λήξη του αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη στάθηκε επίσης στο κακό διάστημα της ομάδας του όπου δέχθηκε τα δύο τέρματα από τον Παναθηναϊκό ενώ υπογράμμισε ότι δεν τον ανησυχεί το γεγονός πως η ομάδα του έβγαλε ένα παιχνίδι χωρίς να κάνει ούτε μια ευκαιρία προς την αντίπαλη εστία.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός της κρητικής ομάδας επεσήμανε :

«Δεν είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα για εμάς γιατί χάσαμε στην έδρα μας άσχετα από ποιον αντίπαλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Κάποια στιγμή στο μάτς χάσαμε την ισσοροπία και την συγκέντρωση μας , στη συνέχεια μας έβαλε δύο γκολ ο Παναθηναϊκός και τελειώσε το ματς γιατί μετά και τα δύο γκολ δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε κάτω από πίεση ελπίζοντας ότι θα έχουμε πολλά από τα παιδιά που θα είναι υγιείης. Από εδώ και στο εξής τα παιχνίδια είναι με αντιπάλους της ίδιας δυναμικής με εμάς».

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν απείλησε ούτε μια φορά την εστία του Παναθηναϊκού :

«Και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου δεν ήμασταν καλοί εκεί το πληρώσαμε. Εκεί αδρανήσαμε σε κάποιες στιγμές και ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά. Δεν με στεναχωρεί το ότι δεν κάναμε ευκαιρίες παίζαμε με πολλές απώλειες στην επίθεση και δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός».

Για την απουσία του Λεάλ :

«Ο Λεάλ έδειχνε όλη την εβδομάδα ότι θα ήταν καλά. Την Πέμπτη μπήκε να δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας αλλά δεν τα κατάφερε και βγήκε νοκ άουτ.

Για το πώς βλέπει τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Εργοτέλη :

«Αν μείνεις πίσω στη βαθμολογία πρέπει να κυνηγάς. Τα προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο. Δεν έχει την πολυτέλεια o Εργοτέλης να έχει πέντε παίκτες εκτός και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Έλειπε όλη η ομάδα πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αφού έλειπαν βασικοί παίκτες».

Για την χρησιμοποιήση του Καρέλη ως βασικού για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα :

«Εγώ βρίσκομαι εδώ για να προστατέψω τα συμφέροντα του συλλόγου. Για να συνεχίσει ο Εργοτέλης να βρίσκεται στην κατηγορία θα πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει και παίκτες . Με τα μικρά παιδιά την κατηγορία την χάνεις. Ο Καρέλης είναι σε διαδικασία εδώ και καιρό. Ο Σαρρής ήταν στην ίδια διαδικασία με τον Καρέλη άρπαξε την ευκαιρία , το ίδιο συμβαίνει και με τον Καβουσάκη. Δεν πρέπει να αναφερόμαστε στον Καρέλη ξεχωριστά. Να τον δούμε να παίξει πρώτα μπάλα και μετά να τον σχολιάσουμε».

«Πήραμε μια δίκαιη νίκη»

Ο Ζεσουλάδο Φερεϊρα από την πλευρά του χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του την οποία την απέδωσε στην απόδοση όπου είχε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε :

«Ήταν ένας αγώνας όπου τον θεωρούσαμε δύσκολο. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχουμε τρία ματς ακόμη εκτός έδρας αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα και του ΟΦΗ στη συνέχεια. Άρα το να φύγουμε νικητές από εδώ ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ήταν ένα εξαιρετικό γήπεδο και ένας από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους που έχουμε στην Ελλάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμασταν τόσο επιθετικοί , έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε το παιχνίδι μας εξετείας των σημαντικών απουσιών. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο γρήγοροι, πιο επιθετικοί , πιο φιλόδοξοι και πήραμε μια δίκαιη νίκη».

Για το πώς κρίνει το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και άλλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό :

«Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να την απαντήσω εγώ. Όσο περνάει ο καιρός και παρόλες τις αντιξοότητες συνεχίζουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Όταν βλέπετε ότι απουσιάζουν ο Λέτο, ο Κουίνσι, ο Κατσουράνης ο Ζέκα κάποιος άλλος πρέπει να βάζει τα γκολ. Αυτό είναι θετικό γιατί η ομάδα εναλλάσεται και κάθε φορά βρίσκεται ένας διαφορετικός σκόρερ. Στα αρνητικά αυτές οι μεγάλες απουσίες δεν επιτρέπουν να υπάρχει μια μόνιμη καλύτερη εμφάνιση και να ανεβούμε ακόμη περισσότερο αγωνιστικά.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και αν ευνοεί τον Παναθηναϊκό :

«Δεν είναι καλό για εμάς . Δεν γνωρίζω τα αίτια δεν έχω καταλάβει τους λόγους που θα υπάρχει αυτή η παύση του πρωταθλήματος. Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να γίνει εμβόλιμα οπότε θα μπει σε μια περίοδο που θα βαρύνει μια επόμενη εβδομάδα. Οι άμεσοι αντίπαλοι μας θα έχουν αγώνες στην Ευρώπη και δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω είναι ότι θα κερδίσουμε μια ομάδα όπου θα προπονηθούμε καλύτερα. Με δεδομένο ότι τα ματς δεν θα γίνουν πριν τις 22 Απριλίου θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ένταση.

Για το αν το ματς με τον Εργοτέλη ήταν τόσο δύσκολο όσο το περίμενε εξ ΄αρχής :

«Όχι δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο το περίμενα. Θεωρώ ότι δεν είχαμε τα κατάλληλα στοιχεία για να πάρουμε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Και ο Εργοτέλης είχε σημαντικές απουσίες όπως και εμείς. Το παιχνίδι είχε ένα βαθμό δυσκολίας δεδομένου ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ .Φερεϊρα διαμαρτυρήθηκε για τις κάρτες που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του :

«Η κάρτα που πήρε ο Σιμάο ήταν χειρουργική. Ο Σιμάο απευνθήθηκε στον Βιτόλο για να ηρεμήσει τα πράγματα και εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας δεύτερος παίκτης εκείνη την στιγμή μίλησε ο διαιτητής έβγαλε κίτρινη στον Σιμάο . Ο Σιμάνο είχε έξι κίτρινες συμπλήρωσε επτά , όπως και ο Κατσουράνης με τον Βιτόλο. Ήταν άδικες οι κάρτες. Δόθηκαν κατά υπέρβαση εξουσίας. Υπάρχει ένα θεώρημα που καθορίζει τους καλούς από τους κακούς διαιτητές. Αυτή είναι η καλή αίσθηση της ερμηνείας των κανονισμών του παιχνιδιου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook