Γνωρίζατε ότι οι συνήθειες που δημιουργείτε το πρωί μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους; Μάλιστα, με μερικές μικρές αλλαγές στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα αρχίσετε να καίτε θερμίδες από νωρίς την ημέρα.

Το eatthis.com συζήτησε με τη Victoria Brady, προσωπική προπονήτρια στο Fyt, τη μεγαλύτερη υπηρεσία personal trainer στις ΗΠΑ που κάνει τη γυμναστική υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου επαγγελματία προσιτή σε όλους, η οποία αποκαλύπτει πέντε βήματα «για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον σωστό τρόπο, αλλά και για να προωθήσετε την υγιή απώλεια βάρους».

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποια είναι τα 5 μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να χάσετε πολύ βάρος.

Κάνετε stretching σε σώμα και μυαλό

Αντί να σερφάρετε στο ίντερνετ από το τηλέφωνό σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί, αφιερώστε πέντε έως 10 λεπτά για να κάνετε stretching και να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα. Αυτό θα προετοιμάσει το σώμα σας για να αντιμετωπίσετε την ημέρα.

«Όταν το σώμα σας βρίσκεται υπό άγχος, δυσκολεύεστε ακόμη περισσότερο να χάσετε βάρος (η απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες, έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους)- ωστόσο, τεντώνοντας το σώμα και το μυαλό σας, ανακουφίζεστε από το στρες και ενισχύετε την ενέργεια», εξηγεί η Brady.

Πιείτε νερό με λεμόνι ή τσάι

Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα δροσιστικό ποτήρι νερό με λεμόνι «για να ξυπνήσετε το πεπτικό σας σύστημα πριν φάτε πρωινό». Σύμφωνα με την Brady, αυτό βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να διασπάσει παραγωγικά ό,τι τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ή, σκεφτείτε να φτιάξετε μια ζεστή κούπα τσάι με τζίντζερ ή λεμόνι -και τα δύο έχουν τα ίδια αποτελέσματα!

Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό

Το πρωινό είναι ένα απίστευτα σημαντικό γεύμα που σας τροφοδοτεί με καύσιμα για όλη την ημέρα, οπότε μην το παραλείπετε! «Ξεκινήστε με ένα γεύμα που είναι γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες για να περιορίσετε τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο γεύμα αν δεν τρώτε πρωινό -μπορεί να είναι ένα πρωτεϊνούχο smoothie ή ένα μικρό μπολ με πλιγούρι βρώμης με μούρα και ξηρούς καρπούς», λέει η Brady.

Ασκηθείτε

«Όταν έκανα τη δική μου προσπάθεια απώλειας βάρους, έκανα συνήθεια να γυμνάζομαι πρωί πρωί (αυτό, φυσικά, απαιτούσε να ξυπνάω νωρίτερα), ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να βρίσκω δικαιολογίες για να μην ασκούμαι αργότερα μέσα στην ημέρα», εξηγεί η Brady για τον προσωπικό της αγώνα. «Όχι μόνο με έκανε πιο συνεπή, αλλά διαπίστωσα, επίσης, ότι είχα περισσότερη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Επιπλέον, μπορείτε να επιταχύνετε την καύση λίπους εκτελώντας cardio πρόγραμμα το πρωί, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση νηστείας πριν από το πρωινό σας. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση: Αν θέλετε να χτίσετε μυς, τότε προγραμματίστε τις προπονήσεις σας σε μεταγενέστερο σημείο της ημέρας, όταν το σώμα σας είναι εφοδιασμένο με περισσότερη ενέργεια για καύση.

Σχεδιάστε τα γεύματά σας για την ημέρα

Αν δεν είστε και τόσο εξοικειωμένοι με την προετοιμασία γευμάτων ή νομίζετε ότι είναι πολύ χρονοβόρα, μην ανησυχείτε. Η Brady προτείνει: «Να είστε προσηλωμένοι στα γεύματά σας και να τα προγραμματίζετε για την ημέρα. Έχοντας ένα πλάνο γευμάτων, είναι λιγότερο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές με βάση την “πείνα” ή την παρόρμηση και πιο πιθανό να επιλέξετε γεύματα με λιγότερες θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook