create.vista

Την αναβίωση ενός παλαιότερου σχεδίου, την δημιουργία μιας Παγκρήτιας Ένωσης Φιλοξενίας, στην οποία θα συνασπιστούν οι ξενοδοχειακοί φορείς και όχι μόνο, προχωρούν οι ενώσεις ξενοδόχων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Στο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης, καθώς ήδη συντάσσεται το καταστατικό της νέας Ένωσης από νομικούς, συμμετέχουν οι ενώσεις – σύλλογοι, διά των προέδρων τους:

  • Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης
  • Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, Μανώλης Τσακαλάκης
  • Ένωση Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου, Μανώλης Βαρκαράκης
  • Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας, Γιάννης Κακουράκης
  • Σύλλογος Ξενοδόχων Ιεράπετρας, Γιώργος Βαρδάκης και
  • Ένωση Ξενοδόχων Νοτίων Περιοχών Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Βαρδάκης.

Εκτός της εξέλιξης αυτής φαίνεται ότι είναι η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, της οποίας ο πρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης, δεν προσχώρησε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χ&Τ, η προεδρία θα είναι κυκλική ανά διετία, με τους συμμετέχοντες να προτείνουν ως πρώτο πρόεδρο τον Μανώλη Τσακαλάκη, και λόγω του κύρους του και της μακρόχρονης παρουσίας του στα συνδικαλιστικά του κλάδου, αλλά και της σημαντικής συνεισφοράς του. Η Ένωση θα έχει 4 θέσεις αντιπροέδρων, τις οποίες θα καταλαμβάνουν οι πρόεδροι των 4 φορέων, που δεν θα είναι στην προεδρία.

Η νέα Ένωση αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στις εκλογές της ΠΟΞ που θα γίνουν φέτος, για τον διάδοχο του προέδρου Γρηγόρη Τάσιου, που ολοκληρώνει τις επιτρεπόμενες θητείες και βέβαια ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου.

money-tourism.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook