Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, πρόκειται να εμφανιστεί στο 500ό επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς Σίμπσονς, το οποίο θα προβληθεί σήμερα από το δίκτυο Fox στις ΗΠΑ.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο οι Σίμπσονς – ο Χόμερ, η Μάρτζι, ο Μπαρτ, η Λίζα, η Μάγκι και τα κατοικίδιά τους – υποχρεώνονται να αφήσουν το σπίτι τους στο Σπρίνγκφιλντ έπειτα από απαίτηση των υπολοίπων κατοίκων της πόλης και μετακομίζουν σε μια απομονωμένη, φτωχική περιοχή. Οι παραγωγοί της δημοφιλούς σειράς δεν έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο ή πώς ακριβώς εμπλέκεται σε αυτό ο Ασάνζ.

Ο Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ\’ οίκον περιορισμό στη Βρετανία, ηχογράφησε τα λόγια για τον σύντομο ρόλο του στη σειρά μέσω τηλεφώνου από μυστική τοποθεσία. «Πρόκειται εμφανώς για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και αυτό το συζητήσαμε πριν συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή του. Αλλά είναι ένας αστείος ρόλος» είπε ο Αλ Τζιν, υπεύθυνος παραγωγής της σειράς. Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού στη Σουηδία ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν δύο γυναίκες εναντίον του.

Οι Σίμπσονς, που ξεκίνησαν να προβάλλονται το 1989 από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, είναι η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης. Προβάλλονται σε περισσότερες από 100 χώρες και 50 γλώσσες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook