φωτο από newsbeast.gr

Η επιδερμίδα όσων ξενυχτούν έχει διαπιστωθεί ότι είναι λεπτότερη, πιο εύθραυστη ενώ τα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης εμφανίζονται πιο γρήγορα. Το ξενύχτι μειώνει τη λάμψη στο πρόσωπό σας και το κάνει να δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

5 +1 κινήσεις ομορφιάς για να επανέλθεις μετά από ξενύχτι

Καθαρίστε την επιδερμίδα σας

Όταν ξενυχτάτε συνήθως βρίσκεστε σε κλειστούς χώρους διασκέδασης όπου η συγκέντρωση του καπνού είναι μεγάλη με μεγάλη επιβάρυνση και στην επιδερμίδα των μη καπνιστών, αναφέρει στη Voque, o make up artist, Jairo Rodriguez και συμβουλεύει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προσώπου. Όπως εξηγεί ο Rodriguez, προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό από ρύπους, ενώ ταυτόχρονα τονώνει, δροσίζει και ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει την αίσθηση λιπαρότητας. Μετά τον καθαρισμό βάλτε μία ενυδατική, πριν πέσετε για ύπνο. Την επόμενη μέρα η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Για να ανακτήσει τη λάμψη του η θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα σας μετά το ξενύχτι χρειάζεται μία ενυδατική κρέμα που να καλύπτει αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Προτιμήστε μια ενυδατική κρέμα με εκχύλισμα ροδιού. Το ρόδι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές που δίνουν δύναμη στα κύτταρα.

Μία κρέμα με άγριο τριαντάφυλλο ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και επαναφέρει τη λάμψη ενώ μία κρέμα με βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες,  θα ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα επανορθώσει την επιδερμίδα μειώνοντας ορατά τα σημάδια του χρόνου, λέει ο Rodriguez.

Κάντε απολέπιση

Ένα scrub προσώπου μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη μετά το ξενύχτι. Εφαρμόστε το μία με δύο φορές την εβδομάδα σε καθαρή και βρεγμένη επιδερμίδα και κάντε απαλό μασάζ για να απομακρύνετε ρύπους και νεκρά κύτταρα.

 Μη φοβάστε την κρέμα ματιών

Φροντίστε ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο σημείο της επιδερμίδας του προσώπου σας, χρησιμοποιώντας μία κρέμα ματιών. Μειώνει τις έντονες γραμμές, καταπραΰνει τους μαύρους κύκλους και εξαφανίζει τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Χάρις τη μοναδική της σύνθεση με κάρδαμο και πρόπολη προσφέρει στην επιδερμίδα πλούσια αντιγηραντική δράση.

 Δώστε σημασία στη διατροφή

Προκειμένου να ξεκουράσετε την κουρασμένη επιδερμίδα σας, προσθέστε στο διαιτολόγιό σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως δαμάσκηνα, ρόδι, κράνμπερι και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως σολομός, σαρδέλα, γαύρος, καρύδια, λιναρόσπορο, λαχανάκια Βρυξελλών. Τέλος, αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, ζάχαρης, αλκοόλ και υπερβολικής καφεΐνης.

 Πίνετε άφθονο νερό

Η κρέμα προσώπου δεν αρκεί για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας. Χρειάζεστε ενυδάτωση εκ των έσω επειδή, όταν ξενυχτάτε, πίνετε αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και σημαίνει απώλεια υγρών, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και το ξηρό δέρμα. Ταυτόχρονα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα αποθέματα βιταμίνης Α στον οργανισμό, η οποία είναι απαραίτητη για την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Όταν είστε στη δεκαετία των 20 ο οργανισμός σας χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να αποβάλλει τις τοξίνες του αλκοόλ. Όταν είστε στη δεκαετία των 40 χρειάζεται 33 ώρες. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό όταν πίνετε αλκοόλ, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες της αφυδάτωσης.

healthstories.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook