Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που οργανώνουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Κλειστές είναι αυτήν την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος.

\"\"

Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό συλλαλητήριο, η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, όλους τους πολίτες «να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των Τροϊκανών, που επιχειρούν να καταλύσουν το Σύνταγμα, που ποδοπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης, που τελικά τραυματίζουν τη Δημοκρατία».

\"\"

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, δηλώνει, «δεν θα υποταχθεί στους εκβιασμούς και στις απαιτήσεις των δανειστών δεν θα ανεχθεί προσβλητικές συμπεριφορές των \”Μερκοζί\”». «Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα» επισημαίνει και καταλήγει:

«Οι πολίτες της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν σε καμία τρόικα, να θέτει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα υπό αμφισβήτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουμε για να ακυρώσουμε αυτές τις προκλητικές και απαράδεκτες απαιτήσεις και συμπεριφορές».

\"\"

Σε συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα «ενάντια στη νέα αποικιοκρατική σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει» καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνι κατέθεσαν την ώρα του συλλαλητηρίου εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων που τιμούν σήμερα επέτειο των αγώνων τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook