Κορυφώθηκε την Κυριακή (19/2) το μεσημέρι η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή των Χανίων, του Χανιώτικου Καρναβαλιού 2023 στη Σούδα.

Ένα καρναβάλι που έρχεται μετά από αρκετές αναβολές, λόγω των lock down που προέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια. Το καρναβάλι που ο κόσμος είχε “αγκαλιάσει” τα προηγούμενα χρόνια έγινε δεκτό την Κυριακή με πλήθος κόσμου που συμμετείχε σε αυτό, με αποκορύφωμα φυσικά την παρέλαση των αρμάτων και των αποκριάτικων ομάδων.

Η ξέφρενη αποκριάτικη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών, διεξήχθη σε όλο το μήκος της οδού Εθνάρχου Βενιζέλου, του κεντρικού δρόμου της Σούδας με κατάληξη την πλατεία της Σούδας στο λιμάνι.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση προβλήθηκε ζωντανά και μέσω live-streaming στην επίσημη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook στον σύνδεσμο: https://fb.me/e/2fVyYhVYl.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την κρητική μυθολογία.

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή της Σούδας.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι παρουσίασαν η Αριστέα Καλογρίδη και ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook