Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου για τον εντοπισμό των τριών κουκουλοφόρων που χθες το απόγευμα έστησαν ενέδρα σε γνωστό κοσμηματοπώλη, έξω από το σπίτι του, για να τον ληστέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι δράστες φορούσαν  στρατιωτικές φόρμες παραλλαγής  παραλλαγής και περίμεναν τον κοσμηματοπώλη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, στην περιοχή Ακροβατάρι.

Όταν τον είδαν να πλησιάζει τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και συγκεκριμένα με ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και μια σιδερογροθιά, και του ζήτησαν να τους οδηγήσει στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του.

Ο κοσμηματοπώλης αντέδρασε ψύχραιμα και με πολύ έξυπνο τρόπο στις απειλές και προσταγές των δραστών.

Έδειχνε να συνεργάζεται και τους οδήγησε στο κτήριο που στεγάζεται το σπίτι του αλλά σε γειτονικό διαμέρισμα.

Με λίγα λόγια τους οδήγησε σε γειτονικά του πρόσωπα τα οποία γνώριζε καλά και σε άλλο σπίτι, θέλοντας προφανώς να ζητήσει με αυτόν τον τρόπο έμμεση βοήθεια και να αποφύγει την επικείμενη ληστεία.

Οι δράστες με τον κοσμηματοπώλη χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού που τους είχε υποδείξει νωρίτερα ο δεύτερος, και πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό μπήκαν μέσα και ζήτησαν επιτακτικά χρήματα.

Στο διαμέρισμα βρίσκονταν ένας 54χρονος με τρία ακόμα άτομα. Οι τρείς ληστές αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού διέφυγαν, αφαιρώντας το Ι.Χ.Ε όχημα του 41χρονου.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το σημείο που επιχειρήθηκε η ληστεία, οι τρεις άγνωστοι εγκατέλειψαν το όχημα και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook