Κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε ανάμεσα στα δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ωστόσο είναι ότι, μετά από τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης έβγαλε νέα δήλωση που «μάζευε» το θέμα και παραπέμποντας τη συνέχεια στα όργανα.

Ωστόσο η υπόθεση του Παύλου Πολάκη κατάφερε χθες να επισκιάσει την σημαντικότερη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -καθώς δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια– γεγονός που έχει φέρει εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου, αλλά και στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσουν την μάχη της κάλπης στις επόμενες εκλογές.

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε χθες επειδή στα ψηφοδέλτια δεν βρέθηκε ο στενός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης, απειλώντας μάλιστα δημόσια με ανάρτηση του την Κουμουνδούρου ότι μέχρι να λυθεί το θέμα Χαιρετάκη δεν θα ήταν ούτε και ο ίδιος υποψήφιος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ το τι θα έκανε, καθώς θεώρησε ότι επρόκειτο για ξεκάθαρο δημόσιο εκβιασμό από τον Παύλο Πολάκη

Αμέσως υπήρξε διαρροή από την Κουμουνδούρου η οποία ανέφερε ότι «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ακόμα ότι:

«Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Παράλληλα, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα μέσα από μια φωτογραφία -όπου έκανε μπάνιο ως χειμερινός κολυμβητής- λέγοντάς ότι «μια χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις». 

Το μήνυμα ήταν σαφές από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα: Εάν ο Παύλος Πολάκης συνέχιζε αυτή n την ιστορία, θα βρισκόταν εκτός κόμματος.

Πηγές αναφέρουν ακόμα ότι ο βουλευτής των Χανίων δέχθηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από στελέχη του κόμματος, τα οποία του έλεγαν ότι μετά την δημόσια ανάρτηση του τα πράγματα είχαν πάρει μια ιδιαίτερα δύσκολη τροπή γι’ αυτόν, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να υπαναχωρήσει σε έναν δημόσιο εκβιασμό.

Έτσι, το τηλεφώνημα που υπήρξε ανάμεσά στους δύο άνδρες έφερε τη λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που εξέπεμψε η ηγεσία ήταν σαφές και δεν αφορούσε μόνο Πολάκη, αλλά όλους: Κανένας δεν δικαιούται να θέτει όρους για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια. Οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και συντεταγμένες, με σκοπό τη συγκρότηση των καλύτερη δυνατών ψηφοδελτίων για τη νίκη και τη πολιτική αλλαγή.

Είναι μια μάχη -έλεγαν στελέχη του κόμματος- που αφορά το αύριο του τόπου, δεν είναι ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει δει η χώρα από τη μεταπολίτευση.

Το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας είναι μεγάλο και πλούσιο.

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν από δυο μήνες είχε ζητήσει από τον Γιώργο Σταθάκη να κατέβει υποψήφιος στα Χανιά παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήθελε.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε να κάνει με το γεγονός ότι στα Χανιά η ΝΔ έχει μια δυνατή υποψηφιότητα: την Ντόρα Μπακογιάννη. Άρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει στο νομό και μια μετριοπαθή υποψηφιότητα, προκειμένου να προσεγγίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Την ίδια στιγμή ο Παύλος Πολάκης εμφανιζόταν να προωθεί την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη, ο οποίος είναι έμπορος λαδιών και ο οποίος έχει την καταγωγή του από το Καστέλη – περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές δυνάμεις.

Το γεγονός ότι ο βουλευτής Χανίων προωθούσε τον Μιχάλη Χαιρετάκη, θεωρήθηκε από κάποιος ότι έγινε εκ πονηρού από τον Παύλο Πολάκη, καθώς στον νομό θα υπάρξει δισταυρία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Πολάκης έβαλε το θέμα και στην Πολιτική Γραμματεία, λέγοντας με ένταση: «Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλετε κάποιον που θα φέρει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ;».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook